Stenpartiet/dammen är snart klar!

Idag har vi varit ute och jobbat med stenpartiet näst intill hela dagen. Har nästan fått det helt klart. Har varit inne i stan på Växt & trädgård och handlat pump och filter. Hade räknat på ca 4000kr men vart glatt överraskade. De hade kampanjerbjudande 1799kr för filter och pump inkl slangar. Kan det bli bättre? =)

Snart är iaf dammen klar och då ska vi skaffa fiskar och sköldpaddor =) Ska bli så roligt!

Evelina & Henrik

Äntligen hemma huset är till salu

11 950 000 SEK. Jag är kär i huset!!! Så fint! De har verkligen gjort ett bra jobb!Klicka här för att se mer!

Kram Evelina

Inredningsstilar

Vilken stil föredrar du?

Retro stil á la Amerikanskt 50-tal - Stil

Nu är den tillbaks den amerikanska diner-stilen med pasteller i turkos, mint, rosa och gult men så klart även andra starka färger som klarrött i bästa Coca-Cola anda. Framför allt är det här en stil som förknippas med kök och sovrum, kanske på grund av två motsatser den amerikanska hemmafrun i vid kjol och förkläde som håller ordning på köket med järnhand och så motsatsen den lättklädda pin-upan i svandunstofflor som tuggar rosa bubbelgum, tjattrandes i telefon med väninnorna.Klassisk trendig - Stil
En trend som pågått i ett par år nu är trenden med medaljongmönster både på textilier och tapeter men även på accessoarer. Detta accentueras sedan med dramatiska färger antingen på 2000-talets stilmöbler som flirtar respektlöst med 1700- och 1800-talets formspråk. Både rokoko och barock blandas med nya material och färger. Nytt och gamalt möts på nya sätt, En svulstig skinnsoffa kontrasterar mot sirliga girlanger på väggarna. Svart är en stark färg i dessa sammanhang som ger dramatiska effekter, här kan man driva allt till sin spets. Det är en rolig still som även kan omvandlas till att passa vår nordiska återhållsamhet genom att istället för svart använda vitt och bara släppa in starka färger som lekfulla element.


Lantlig/shabby chic - Stil
Vitt och pastell är de färger som präglar denna lantliga stil och som vuxit sig stor bland annat i USA. Stilen passar bra in i vår nordiska miljö och vårt vintermörker. Stilen kan beskrivas som mycket feminin. Andra element som är viktiga för att åstadkomma denna stil är snittblommor gärna stora pastellfärgade rosor eller pioner.


Afrikansk - Stil
Tiger och Zebrarandigt känns kanske väldigt mycket 80-tal men den afrikanska stilen med naturmaterial är helt rätt då den har ett ekologiskt tänk och handlar om att återanvända material till helt nya användningsområden. Vi har alla våra egna idéer om vad som är Afrika känslorna hämtar vi från filmer och resor. Gemensamt tänker vi nog på afrikanska masker, exotiska djur som elefanter, zebror och stora kattdjur. Afrika förknippas också med kryddiga dofter som i inredning återkommer som batikfärgade tyger i härliga mönster, doften som stiger från den brända varma jorden. Den afrikanska paletten är därför i grunden terracottabasserad med varma jordfärger.


New England - Stil
När vi tänker på new England stil så förknippar vi den nog mest med fyrar, signalflaggor, mässing, gamla skeppstillbehör och "stars and stripes" alltså stjärnor och ränder som kommer från den amerikanska flaggan. Det får vi säga är den Svenska definitionen av New England stil. Stilen präglas också av ljusa färger på väggar och textilier och gärna mörkare träslag på möblerna som för tankarna till tjärade skepp. Vi har med all säkerhet tagit den till oss då den är lätt att kombinera med vår egen skärgårdsstil.Evelina & Henrik

Kitchen aidNågon dag ska vi bara ha en sådan! Vi måste! En riktig dröm i köket!
Finns så häftiga färger


4795-5300 kr på tretti.se

Urban Living

Påslakanset Tuuli
1 390 SEK
Hayman Mellan
2 985 SEK
OBH Nordica King of Coffee - Bäst i test

Gissa vilken kaffebryggare som har fått bäst i test på Smartsons hemsida. Japp, OBH Nordica King of Coffee! =) My favorit!!!!

Det som testades var temperatur, design, funktioner, kvalitet, kapacitet och prisvärde.
OBH Nordica King of Coffee fick betyget 20/25

Fakta om bruggaren:
Bryggtemperatur: 93,5 grader
Serveringstemperatur: 83 grader
Bryggtid: 5 min 40 s
Volym: 1,25 liter
Effekt: 1500 watt
Sladdlängd: 115 cm
Mått: 410x415x305 mm

Omdöme: Stor, snabb och effektiv kaffebryggare med funktionell design. Modellen står stadigt och underredet har hög kvalitet. Detaljerna i plast känns inte lika påkostade. Strömbrytaren sitter skyddat, men kan vara svår att komma åt. Plus för automatisk avstängning efter två timmar. Kannan är godkänd trots att den är framtung och har obekvämt handtag. King of Coffee ger bra förutsättningar för gott kaffe.
Cirkapris: 1500 kronor

Läs mer på deras hemsida. Klicka här

Promenad i solen

Biler från min promenad igårkväll. Underbart! //Evelina

Lägenheten är klar! ÄNTLIGEN!!!

Vi är klara med lägenheten och tänkte bjuda på lite bilder.
Första inlägget om renoveringen i lgh. Det var så här det började: Klicka här
Köket


Sovrummet

Vardagsrummet

Inglasade balkongen med parken utanför

Balkongen

Badrummet

Hittade en gammal bild på badrummet innan stambytet. Gräsligt!


Vad tycker ni? Intresserade att köpa? ;-)
Mäklare har varit och tittat för värdering och ska räkna lite innan han lämnar ett pris.

Kram Evelina

Ny Grill!

I torsdags när vi var på N:a Svensson(woody i nyköping) fick Evelina för sig att hon skulle visa mig något, det visade sig vara en grill som vi tittat på ett par gånger, en superfin Weber Genesis S-320 gasolgrill. Evelina tyckte att det var dags att köpa den nu och det gjorde vi på fredagen efter att ha jämfört lite priser och prutat hos N:a ;-)

www.webergrill.seGrillen känns verkligen gedigen. Förutom stor grillyta så är det separat gasolplatta på sidan. En riktig dröm för mig som gillar att laga mat. Nu är det bara Morberg-hällen www.morberg.com som saknas sen är uteköket komplett ;-)Nu kan sommaren börja!!!

//H


Blommor!!!!Maskros

Vem har bestämt att maskrosen är ogräs? Håller med om att det inte är så snyggt med massa maskrosblad i gräsmattan m.m. men jag kan inte låta bli att bli lite glad när jag tittar ut över tomten och ser några små, knallgula blommor lysa upp den gröna mattan. Är jag konstig???//Evelina

Oljat altan

Igår oljade Henrik altan. Han har tidigare gört med algmedel och högtryckstvätten precis som förra året. Så snyggt!!!!
Fick börja med att plocka bort alla möbler...

...larvade oss lite...

...till vänster är det klart. Rätt stor skillnad.


xxx

Ogräs

Räddaren i nöden där man inte hunnit rensa ogräs =) Fick den av mamma förra året. Köpt på Confetti. Riktigt söt!


//Evelina

RSS 2.0