Tapetsering i hallenxxx

Ytterdörr med speciallås

Tittade på första avsnittet av Äntligen Hemma och plev lite impad av den snygga dörren från SnikarPer och det smarta låset från Assa. Låset styr man med knappar och det finns även fjärrkontroll till. Låset är lätt att anpassa efter personliga behov. Man väljer om dörren ska låsas automatiskt vid stängning eller inte. Från insidan öppnas dörren med handtag eller fjärrkontroll, från utsidan med nyckel eller fjärrkontroll. Coolt! Nåt att fundera på =)


Nu ska jag sova! I morgon åker vi till Sälen direkt efter jobbet så då blir det ett kortare upphåll på inlägg här på bloggen.
Ha det bra!
Kram Evelina & Henrik

Söndag 22/3-09 = Renovering! =)

I går renoverade vi. Eftersom det var en strukturtapet i hallen och vi inte orkade bredspackla så satte vi easy cover. Vilken grej. Första gången vi båda testade det. Lätt som en plätt. Blev riktigt bra! har inte så mycket kvar nu att göra i lägenehetn. Vi ska försöka hinna tapetsera ikväll och sätta lite lister och sen i morgon ska vi sätta fläktkåpa, byta blandare i badrummet och köra lite skräp till skroten. Sen är det bara lite småfix. Ex fixa till vinhyllan i köket, städa m.m.
Lite bilder från i går
Kram Eve & Henke

Fynd

I lördags var vi i Norrköping och hjälpte en släkting till Henrik. Hon har flyttat till ett servicehem och har då massor saker som hon inte har möjlighet att ta med sig. Vi kom hem med kartonger av saker. Bl.a. en gammal symaskin, en klocka, ett ekskåp, handdukar, skålar, glas, fat, ljusstakar, gamla vykort, med motiv från ex Nyköping där vi bor, som vi tänk göra något roligt med och två jätte vackra fulla serviser. En matservis och en kaffeservis.
(Klicka på bilderna för att få dem större)


Kram Evelina & Henrik

Tävla på Inspirera mera


Klicka HÄR

Rekommenderat avstånd från TV:n

Hur långt ifrån TV.n ska man sitta för att det ska vara bekvämt för ögonen?

Här är hjälpen:Kram Evelina & Henrik

Snygga till dina innerdörrar


Urklipp från: Vi i villa

Lägenhetsrenovering...igen!

God kväll på er =)
Idag har vi fortsatt i lgh. Vi har satt dit en liten bit bänkskiva som saknades ovanför vinhyllan, målat lite garderobsdörrar och snickerier. Tycker dt är tråkigt att måla snickerier. Känns inte som det händer så mycket. Jag stack iväg och tränade lite medans Henke fortsatte. När jag kom tillbaka hade han hunnit måla en vända. Skönt!


Kram Evelina


Renoveringen fortsätter i lgh

Hej hej!
Idag efter jobbet har vi renoverat i lägenheten. Henrik har kaklat i köket medans jag har målat garderobsdörrarna och tvättat alla snickerier med målartvätt. Vi börjar se slutet av renoveringeni lgh. Lägntar tills vi är klara och sålt lgh så vi kan börja ordentligt med vårt hus. Ska bli roligt! Vi hoppas vara klara med lgh sista mars.  Det som är kvar är:
-Fixa det sista med kaklingen
-Sätta lister i kök och hall
-Måla snickerier i hallen
-Måla två garderobsdörrar en gång till
-Sätta easy cover i hallen
-Tapetsera i hallen

Det var nog allt. Sen är det bara piffningen kvar =) Så vi får väl se om vi hinner =)


Nu...sova!

Kram Evelina och Henrik

Tips på webbutiker

Hej!
Vi vill ha massor med tips på fina, antika, roliga, snygga, trendiga,  billiga webbutiker.

Här är de tips som vi har att erbjuda:

http://www.mixin.se/

http://www.carlssoninterior.se/

http://www.fridasgard.se/

http://www.stilero.se/

http://www.nordljus.net/

http://www.myfirstroom.se//

Kram Evelina & Henrik

Tävling

Gå in på http://susihus.blogg.se och vinn detta fina halsband!

Lycka till!Lite lägenhetsfix

Idag har vi varit och renoverat lite i lägenheten efter jobbet. Eller rättare sagt; Henrik har renoverat. Jag själv åkte och tränade med mamma.  Henke skulle kakla men jag vet inte vad som hände. När jag kom tillbaka så tyckte jag att vi tagit ett steg bakåt istället för framåt. Henke hade tydligen hittat ojämnheter i underlaget och slipade ner och hackade loss det isället så nästa gång får vi fixa till det lite till innan vi kaklar vidare.
Bilder kommer...

Kram Evelina

Marknadens snyggaste barnstol!Fresco Loft, Kidsfirst
Finns i svart och vit
Lämplig från: 0 månader till 36 kg.
4795 kr på http://www.bluered.se/


Badrums-fint

Badrumsfint från Jysk

Duschdraperier 125kr


Snygga ringar i metall 29,95 kr och stång i aluminium 99kr


Toaborste 129kr/99kr
     

Badrummattor 199kr/99kr


Handdukar små 3x125kr och stora 3x300kr


Kram Evelina & Henrik

Wreta gestgifveri


Idag överraskade Henke mig med en lunch på Wreta gestgifveri. Oj vad god mat och vilket ställe. Byggnaderna byggdes 1699. Hela gården sprudlade av inspiration och därför tänkte jag bjuda på lite bilder. http://wreta.com/
(klicka på bilderna för att få dem större)

Kram Evelina

Tavellist i ek

Super bra erbjudande!!! Tavellist 60cm 29kr på RUSTA!!!! Vi ska köpa två stycken till gästhuset och måla dem vita. Ska även köpa en eller två till köket och ha kokböcker på. Perfekt!!! Kanske ska köpa till syrran samtidigt när vi ändå håller på =) Hon har nyss flyttat till en ny lägenhet.

Vackert med silver

Varor från Day Birger et Mikkelsen Home, www.inreda.com

Silver vas 995:-          Silverburk med lock 595:-

Gästrummet!!!

Vi har ju inte bara ett gästhus utan även ett rum som vi ska ha som gästrum/TVrum. Tanken är att ha en bäddsoffa och en tv så att vi ska kunna ha gäster på besök och för att vi ska kunna ha ett rum där vi kan sitta i soffan, läsa en bok eller tidning, se på tv eller bara ta det lugnt. Rummet är tänkt ska gå i vitt och svart med röda detaljer. Vit tapet, vitt golv (ev svart), svarta spetsgardiner, svart soffa och lite röda lampor och ljuslyktor m.m.

Här är lite av det vi ev. har tänkt ha i rummet (allt är inte inköpt):
        
            


Här är tapeten vi tänkt ha (vet inte om ni ser den så bra)


Renoveringen av detta rum kommer igång under kvartal 2 =)

Nu ska vi äta pannkakor!

Kram på er

Gästhus...stil....inspiration...

Hittat massor fina grejer på www.mixin.se Super bra sida! Precis i den fina lantliga stilen som vi ska ha i vårt gästhus.
Super fina saker!!!

Godnatt mina vänner!!

Evelina & Henrik

Sovrummet....

Hej på er!
Vårt sovrum ska gå i en gammeldags, lyxig stil. Class!!! Vi har inte inrett det pga att vi ska lägga nytt golv först. Det ska vi göra nu under våren. Här kommer en lite tjuvtitt på vad vi ska ha för möbler i det när det är färdigt.

Fotöljen, spegeln, pedistalen och kaminen på tassar har Henrik fått av sina morföräldrar.

Takkronan kommer från Servera, sängen är från Selva - serien voyage (den vi har är med läderdetaljer), tapeterna satt när vi flyttade in.Hej så länge!

Duschmunstycke

Smart! Hur skönt som helst att kunna borsta håret i duschen. Duschmunstycket är från Coop.


Evelina & Henrik

RSS 2.0