Utemöblerna

I år har vi varit riktigt slöa med att ta hand om våra utemöbler. Tidigare år har vi varit noga med att tvätta och olja in dem. Idag har Henrik tagit tag i saken. Först sprayade han på algrengöringsmedel och lät det verka 10 min. Sen sprutade han av bodet med högtryckstvätten. Det vart jätte fint. Efter det slipade han och sen penslade han på kinesisk tallolja och torkade bort överflödet. Bordet ser ut som nytt.

Mvh Evelina och Henrik

Trädgården i mörker

Gästhuset på kvällen


Andra bilder på trädgården i mörkret

xxx

Tips på inredningsbutik

 House Of Linnea – Ett hus fullt av drömmar!

Gästis är färdigt

Nu är Gästis så gott som färdigt. Tre tavlor ska upp över sängen och sen ska det sättas upp en lampa ovanför handfatet. Det vart kanon. Jätte nöjd!

Bordet är ett klaffbord som jag fått av mormor. Även alla dukar och mattor är från henne. (Hon har själv vävt mattorna). Stolarna är från en släkting, vasen och blommorna på bord och fönster kommer från "Blomsterlandet". Gardinerna är från "Lagerhaus".
Tavlan ovanför byrån är målad av en släkting, byrån är också från släkt (upp piffad med knoppar från "Vita rum"). Resterande är loppisfynd.

Spegeln ovanför handfatet är köpt på "Rusta", nessesären är från "Lantliv", Blomma från "Blomsterlandet", doftdekoration från loppis, krokar från "Indiska".

Krokarna är köpta på "Vita rum" och sjuklådan är från min farfar.


Gammal trälåda får agera nattduksbord/tidningsställ, skorna är mina första, vasen är loppisfynd, blommorna kommer från "Vita rum".


Så nu mina vänner, är ni välkomna att checka in i GästisLukastorp Resort!

Mvh Evelina

Projekt "Gästhuset"

Här kommer lite fler bilder från vårt projekt "Gästhuset". Vi har målat klart väggar, tak och snart även fönster och dörr. Vi har satt taklist och målat den. Nu är det golvet kvar, foder kring fönster och dörr samt handfatet. Sen återstår bara styling. =)

//Evelina & Henrik

Mer i gästhuset

Idag har vi varit på byggmax och handlat 95 mm reglar för att kunna regla upp vid det nya fönstret. Eller nya och nya...vi har återanvänt det förstret som satt i gästrummet för det var i bättre skick och storlek än det som satt i gästhuset och därför byter vi.
Här har vi reglet upp och satt fast vindfolie.

Evelina & Henrik

Gästhuset forts.

Det har hänt lite i gästhuset sen sist iaf. Lite gips är uppe, spacklat en del och även målat taket.

Fortsättning följer!

Röjt i gästhuset

Senaste dagarna har vi varit i röjar-tagen. Hyrt ett släp och rensat ut hur mycket som helst i garaget och gästhuset. Skönt att få bort massa skit. Nu har vi flyttat möbler som vi tidigare förvarat i gästhuset till garaget eftersom vi ska påbörja renovering gästhuset.
Igår rev jag ur den fula plastmattan och sen hjälptes vi åt med alla lister och träpanelen. Nästa steg är att sätta ny gips på väggarna. Lägga fogskum och mjukfog i håler och skarvar och sen spackla och måla. Vitt, vitt, vitt. Sen byta ut föstret och efter det nytt golv (åtenanvänder laminatgolvet som låg i sovrum och kontor), lister, kakla vid handfatet, m.m.
Gästhuset är 13 kvadrat och innehåller ett litet utrymme för ytterkläder och ett litet utrymme med tvättställ med indraget kallvatten. Såsmåningom (antagligen nästa sommar) ska vi byta fasaden och lägga nytt tak också.
Här kommer lite bilder efter att vi tömt gästhuset och rivit ut plastmattan och lite lister.

Mvh Evelina

RSS 2.0